Luxusní hermelínová pomazánka
Tento recept na luxusní hermelínovou pomazánku je perfektní volbou pro lahodné pohoštění. Skvěle se hodí na chlebíčky, jednohubky nebo jako rychlá svačina. Díky snadné přípravě a možnostem variací je tento recept ideální pro každou příležitost. Vyzkoušejte jej v klasické podobě nebo si jej přizpůsobte podle svých chutí – třeba přidáním chilli, tvarohu nebo čerstvých bylinek!
Ingredience na klasickou hermelínovou pomazánku:
- 2 ks hermelínu (pokojové teploty)
- 100 g měkkého másla
- 2 lžíce majonézy
- 1 menší cibule (jemně nasekaná)
- 1 stroužek česneku (prolisovaný)
- Špetka soli a mletého pepře podle chuti
Volitelné ingredience:
- 100 g šunky od kosti (na malé kostičky)
- 2 vejce natvrdo (na malé kostičky)
- Čerstvé bylinky (pažitka, petrželka nebo tymián)
- Chilli vločky nebo špetka kajenského pepře
12 druhů chilli v luxusním stojánku
Tip: Použijte slevový kód DAREK100 v košíku pro slevu 100 Kč.
(platí pro objednávky nad 500 Kč)
Jak připravíme pomazánku?
- Příprava hermelínu
Hermelín nakrájejte na malé kostičky nebo jej nastrouhejte, pokud je měkčí.
- Smíchání ingrediencí
V míse smíchejte hermelín, máslo, majonézu, cibuli a česnek. Vše důkladně promíchejte, aby vznikla hladká směs.
- Dochucení
Podle chuti přidejte sůl, pepř a případně chilli nebo další koření. Můžete také vmíchat bylinky.
- Servírování
Pomazánku podávejte na čerstvém pečivu, jako náplň do tortilly nebo na jednohubkách.
Varianty hermelínové pomazánky:
- Pikantní varianta
Přidejte nasekanou chilli papričku nebo špetku kajenského pepře. Tato verze potěší milovníky ostrých chutí.
- Bez salámu
Vynechte přídavek jakéhokoliv salámu a ponechte pouze sýrovou základnu pro lehčí chuť.
- Bez vajec
Vynechte vejce a místo toho použijte tvaroh nebo mascarpone pro krémovější konzistenci.
- S mascarpone
Nahraďte část másla mascarpone, čímž získáte jemnější a nadýchanější strukturu.
- Dietní verze
Použijte nízkotučný tvaroh místo majonézy a másla. Získáte lehkou a svěží variantu.
- S uzenou paprikou
Pro zajímavější chuť přidejte špetku uzené papriky. Pomazánka získá jemný kouřový nádech.
- S křenem
Vmíchejte trochu strouhaného křenu pro pikantní a osvěžující chuť.
- S ořechy
Na hotovou pomazánku přidejte jemně nasekané vlašské ořechy pro zajímavý křupavý prvek.
Tipy na vylepšení receptu:
- Bylinky
Vyzkoušejte pažitku, bazalku, tymián nebo dokonce kopr. Každá bylinka přidá unikátní chuť.
- Koření
Přidejte špetku muškátového oříšku, čerstvě mletého bílého pepře nebo kurkumy. Koření dodá chuť i barvu.
- Křupavé elementy
Zdobte pomazánku sezamovými semínky, opraženými slunečnicovými semínky nebo jemně nasekanými mandlemi.
- Kyselost
Přidejte pár kapek citronové šťávy pro svěží chuť.
- Krémovost
Přidejte smetanu ke šlehání nebo zakysanou smetanu pro jemnější strukturu.
Proč zvolit hermelínovou pomazánku?
Pomazánka z hermelínu je nejen výborná a nadýchaná, ale také rychlá na přípravu. Hermelín dodává intenzivní chuť, která se dá snadno kombinovat s dalšími ingrediencemi. Je to ideální volba pro ty, kdo hledají snadný a chutný recept na chlebíčky, jednohubky nebo rychlou svačinu!