Luxusní hermelínová pomazánka

Tento recept na luxusní hermelínovou pomazánku je perfektní volbou pro lahodné pohoštění. Skvěle se hodí na chlebíčky, jednohubky nebo jako rychlá svačina. Díky snadné přípravě a možnostem variací je tento recept ideální pro každou příležitost. Vyzkoušejte jej v klasické podobě nebo si jej přizpůsobte podle svých chutí – třeba přidáním chilli, tvarohu nebo čerstvých bylinek!

Tip: Pod receptem najdete různé varianty a tipy, jak pomazánku vylepšit, aby byla ještě chutnější a kreativnější.

Ingredience na klasickou hermelínovou pomazánku:

  • 2 ks hermelínu (pokojové teploty)
  • 100 g měkkého másla
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 menší cibule (jemně nasekaná)
  • 1 stroužek česneku (prolisovaný)
  • Špetka soli a mletého pepře podle chuti

Volitelné ingredience:

  • 100 g šunky od kosti (na malé kostičky)
  • 2 vejce natvrdo (na malé kostičky)
  • Čerstvé bylinky (pažitka, petrželka nebo tymián)
  • Chilli vločky nebo špetka kajenského pepře

Keramické květiny - Ručně modelované

Keramické květiny

Krása v každém detailu.

Jak připravíme pomazánku?

  1. Příprava hermelínu

    Hermelín nakrájejte na malé kostičky nebo jej nastrouhejte, pokud je měkčí.

  2. Smíchání ingrediencí

    V míse smíchejte hermelín, máslo, majonézu, cibuli a česnek. Vše důkladně promíchejte, aby vznikla hladká směs.

  3. Dochucení

    Podle chuti přidejte sůl, pepř a případně chilli nebo další koření. Můžete také vmíchat bylinky.

  4. Servírování

    Pomazánku podávejte na čerstvém pečivu, jako náplň do tortilly nebo na jednohubkách.

Varianty hermelínové pomazánky:

  • Pikantní varianta

    Přidejte nasekanou chilli papričku nebo špetku kajenského pepře. Tato verze potěší milovníky ostrých chutí.

  • Bez salámu

    Vynechte přídavek jakéhokoliv salámu a ponechte pouze sýrovou základnu pro lehčí chuť.

  • Bez vajec

    Vynechte vejce a místo toho použijte tvaroh nebo mascarpone pro krémovější konzistenci.

  • S mascarpone

    Nahraďte část másla mascarpone, čímž získáte jemnější a nadýchanější strukturu.

  • Dietní verze

    Použijte nízkotučný tvaroh místo majonézy a másla. Získáte lehkou a svěží variantu.

  • S uzenou paprikou

    Pro zajímavější chuť přidejte špetku uzené papriky. Pomazánka získá jemný kouřový nádech.

  • S křenem

    Vmíchejte trochu strouhaného křenu pro pikantní a osvěžující chuť.

  • S ořechy

    Na hotovou pomazánku přidejte jemně nasekané vlašské ořechy pro zajímavý křupavý prvek.

Tipy na vylepšení receptu:

  • Bylinky

    Vyzkoušejte pažitku, bazalku, tymián nebo dokonce kopr. Každá bylinka přidá unikátní chuť.

  • Koření

    Přidejte špetku muškátového oříšku, čerstvě mletého bílého pepře nebo kurkumy. Koření dodá chuť i barvu.

  • Křupavé elementy

    Zdobte pomazánku sezamovými semínky, opraženými slunečnicovými semínky nebo jemně nasekanými mandlemi.

  • Kyselost

    Přidejte pár kapek citronové šťávy pro svěží chuť.

  • Krémovost

    Přidejte smetanu ke šlehání nebo zakysanou smetanu pro jemnější strukturu.

Proč zvolit hermelínovou pomazánku?

Pomazánka z hermelínu je nejen výborná a nadýchaná, ale také rychlá na přípravu. Hermelín dodává intenzivní chuť, která se dá snadno kombinovat s dalšími ingrediencemi. Je to ideální volba pro ty, kdo hledají snadný a chutný recept na chlebíčky, jednohubky nebo rychlou svačinu!