Luxusní hermelínová pomazánka

Tento recept na luxusní hermelínovou pomazánku je perfektní volbou pro lahodné pohoštění. Skvěle se hodí na chlebíčky, jednohubky nebo jako rychlá svačina. Díky snadné přípravě a možnostem variací je tento recept ideální pro každou příležitost. Vyzkoušejte jej v klasické podobě nebo si jej přizpůsobte podle svých chutí – třeba přidáním chilli, tvarohu nebo čerstvých bylinek!

Tip: Pod receptem najdete různé varianty a tipy, jak pomazánku vylepšit, aby byla ještě chutnější a kreativnější.

Ingredience na klasickou hermelínovou pomazánku:

  • 2 ks hermelínu (pokojové teploty)
  • 100 g měkkého másla
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 menší cibule (jemně nasekaná)
  • 1 stroužek česneku (prolisovaný)
  • Špetka soli a mletého pepře podle chuti

Volitelné ingredience:

  • 100 g šunky od kosti (na malé kostičky)
  • 2 vejce natvrdo (na malé kostičky)
  • Čerstvé bylinky (pažitka, petrželka nebo tymián)
  • Chilli vločky nebo špetka kajenského pepře

12 druhů chilli v luxusním stojánku

No 12 Collection - dárková sada chilli koření | Chilli papričky na PocitPohody.cz

Tip: Použijte slevový kód DAREK100 v košíku pro slevu 100 Kč.
(platí pro objednávky nad 500 Kč)

Jak připravíme pomazánku?

  1. Příprava hermelínu

    Hermelín nakrájejte na malé kostičky nebo jej nastrouhejte, pokud je měkčí.

  2. Smíchání ingrediencí

    V míse smíchejte hermelín, máslo, majonézu, cibuli a česnek. Vše důkladně promíchejte, aby vznikla hladká směs.

  3. Dochucení

    Podle chuti přidejte sůl, pepř a případně chilli nebo další koření. Můžete také vmíchat bylinky.

  4. Servírování

    Pomazánku podávejte na čerstvém pečivu, jako náplň do tortilly nebo na jednohubkách.

Varianty hermelínové pomazánky:

  • Pikantní varianta

    Přidejte nasekanou chilli papričku nebo špetku kajenského pepře. Tato verze potěší milovníky ostrých chutí.

  • Bez salámu

    Vynechte přídavek jakéhokoliv salámu a ponechte pouze sýrovou základnu pro lehčí chuť.

  • Bez vajec

    Vynechte vejce a místo toho použijte tvaroh nebo mascarpone pro krémovější konzistenci.

  • S mascarpone

    Nahraďte část másla mascarpone, čímž získáte jemnější a nadýchanější strukturu.

  • Dietní verze

    Použijte nízkotučný tvaroh místo majonézy a másla. Získáte lehkou a svěží variantu.

  • S uzenou paprikou

    Pro zajímavější chuť přidejte špetku uzené papriky. Pomazánka získá jemný kouřový nádech.

  • S křenem

    Vmíchejte trochu strouhaného křenu pro pikantní a osvěžující chuť.

  • S ořechy

    Na hotovou pomazánku přidejte jemně nasekané vlašské ořechy pro zajímavý křupavý prvek.

Tipy na vylepšení receptu:

  • Bylinky

    Vyzkoušejte pažitku, bazalku, tymián nebo dokonce kopr. Každá bylinka přidá unikátní chuť.

  • Koření

    Přidejte špetku muškátového oříšku, čerstvě mletého bílého pepře nebo kurkumy. Koření dodá chuť i barvu.

  • Křupavé elementy

    Zdobte pomazánku sezamovými semínky, opraženými slunečnicovými semínky nebo jemně nasekanými mandlemi.

  • Kyselost

    Přidejte pár kapek citronové šťávy pro svěží chuť.

  • Krémovost

    Přidejte smetanu ke šlehání nebo zakysanou smetanu pro jemnější strukturu.

Proč zvolit hermelínovou pomazánku?

Pomazánka z hermelínu je nejen výborná a nadýchaná, ale také rychlá na přípravu. Hermelín dodává intenzivní chuť, která se dá snadno kombinovat s dalšími ingrediencemi. Je to ideální volba pro ty, kdo hledají snadný a chutný recept na chlebíčky, jednohubky nebo rychlou svačinu!