Těstoviny s tuňákem z konzervy

Vyzkoušejte tento luxusní recept na těstoviny s tuňákem, který kombinuje jednoduchost a zdraví. Díky tuňákovi z konzervy, čerstvým cherry rajčatům, olivám a voňavému parmazánu vytvoříte jídlo, které okouzlí každého. Ideální volba pro rychlou a chutnou večeři!

Tip: Pod receptem naleznete varianty s chilli nebo bylinkami, které můžete vyzkoušet pro ještě větší chuťový zážitek!

Ingredience na těstoviny s tuňákem z konzervy:

  • 300 g špaget nebo jiných těstovin (např. penne, fusilli)
  • 2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě nebo v oleji (cca 180 g)
  • 200 g cherry rajčat
  • 50 g černých oliv (bez pecek, nasekaných)
  • 3 stroužky česneku (jemně nasekané)
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvá bazalka nebo petrželka (na ozdobu)

Volitelné ingredience:

  • Chilli paprička nebo špetka sušeného chilli
  • Citronová šťáva (pro osvěžení)
  • Nasekané kapary

12 druhů chilli v luxusním stojánku

No 12 Collection - dárková sada chilli koření | Chilli papričky na PocitPohody.cz

Tip: Použijte slevový kód DAREK100 v košíku pro slevu 100 Kč.
(platí pro objednávky nad 500 Kč)

Postup přípravy:

  1. Příprava těstovin

    Uvařte těstoviny podle návodu na obalu v osolené vodě. Po uvaření je sceďte a ponechte si trochu vody z vaření.

  2. Restování ingrediencí

    Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte česnek a krátce ho orestujte, dokud se nerozvoní. Poté přidejte cherry rajčata a vařte, dokud nezměknou.

  3. Přidání tuňáka a oliv

    Vmíchejte tuňáka z konzervy (bez nálevu) a nasekané olivy. Podle potřeby dochuťte solí, pepřem a případně chilli.

  4. Kombinace s těstovinami

    Přidejte uvařené těstoviny do pánve s omáčkou a dobře promíchejte. Pokud je směs příliš suchá, přidejte trochu vody z těstovin.

  5. Servírování

    Na talíři posypte těstoviny strouhaným parmazánem a ozdobte čerstvou bazalkou nebo petrželkou. Podávejte ihned.

Variace a vylepšení:

1. S chilli pro milovníky pikantního

Přidejte nasekanou chilli papričku nebo špetku sušeného chilli do omáčky během restování česneku. Pikantní chuť skvěle kontrastuje s jemností tuňáka a cherry rajčat.

2. Citronová varianta

Před podáváním pokapejte těstoviny citronovou šťávou pro osvěžující chuť. Skvělé na letní dny!

3. Bylinkové experimenty

Zkuste kombinace čerstvého tymiánu, rozmarýnu nebo oregano pro nový chuťový zážitek. Navrch přidejte rukolu nebo řeřichu.

4. Krémová verze

Přidejte do směsi lžíci smetany na vaření nebo žervé a vytvořte jemnější a krémovou konzistenci omáčky.

Proč jsou těstoviny s tuňákem výborné?

Je to ideální kombinace rychlosti, chutnosti a výživnosti. Recept lze snadno upravit podle dostupných surovin, což z něj činí univerzální pokrm pro každodenní vaření i speciální příležitosti. Vyzkoušejte ho s různými druhy těstovin a vytvořte nejlepší variantu na míru svému vkusu!