Chilli Med Hot 200 g
Ručně vyráběný český med, co má říz! To je náš vysoce pálivý chilli med macerovaný s papričkami Trinidad Scorpion Moruga. Med i chilli jsou navíc považovány za superpotravinu. Pikantně dobrá lahůdka, která nakopne vaši imunitu a dodá čaji i slaným a sladkým jídlům úplně nový rozměr. Více
Kód produktu: D517 Doprava a platba
Chilli Med Hot 200 g
Když se nejlepším přítelem poctivého českého medu stanou exotické chilli papričky, začnou se dít velké věci. A hlavně pekelně dobré. Náš ručně dělaný chilli med pochází z dílny Včelaříme!. Ti jej s láskou vyrábí přímo z medu od včelaře a nechávají macerovat spolu s papričkami Trinidad Scorpion Moruga. Je ideální na zimu, k přípravě sladkých i slaných jídel nebo jen tak na mlsání.
Med i chilli papričky jsou navíc považovány za superpotraviny. Takže pokud cítíte, že na vás něco leze, takový čaj se zázvorem a lžičkou chilli medu vás dokáže postavit na nohy raz dva. Chilli má také velmi vysoký obsah vitamínu C a spolu s medem dokáže posílit vaši imunitu i působit antibakteriálně. O pár důvodů víc, proč si tuhle lahůdku nenechat ujít.
Na závěr pro vás máme ještě jeden tip přímo od Včelaříme!: Med s chilli je výborný v kombinaci s hořkou čokoládovou zmrzlinou a pokud milujete grilované nebo marinované maso, žebra už nebudete nikdy chtít jinak než na chilli medu.
Složení | Med (CZ), Trinidad Scorpion Moruga chilli papričky. |
---|---|
Pálivost | |
Země původu | Česká republika |
Hmotnost | 200 g |
Nejpálivější chilli paprička na světě: Pepper X
Pepper X je nová hvězda mezi milovníky chilli papriček a opravdová královna pálivosti. Tato paprička se stala senzací poté, co oficiálně v srpnu 2023 převzala titul nejpálivější papriky na světě, překonávající své předchůdce jako Carolina Reaper a Dragon’s Breath. Pepper X je výsledkem let výzkumu a šlechtění a její pálivost dosáhla rekordních hodnot, které dělají tuto papričku téměř nedosažitelnou pro běžné konzumenty.
Pikantní rajčatový džem - Jednoduchý recept
Pikantní rajčatový džem je jedinečná kombinace sladké, pálivé a lehce kyselé chuti, která zaujme každého milovníka netradičních dochucovadel. Tento džem spojuje šťavnatost zralých rajčat s pikantností chilli papriček, jemnou sladkostí cukru a aromatickými tóny česneku a zázvoru.
Pasterované žloutky recept
Pasterizace žloutků je užitečná, pokud chcete používat syrová vejce v receptech, jako je tiramisu, majonéza nebo domácí vaječný likér, a přitom minimalizovat riziko salmonely. Zde je jednoduchý postup, jak bezpečně pasterizovat žloutky doma.