Chilli Med Mild 200 g
Ručně vyráběný český med, co má říz! To je náš jemně pálivý chilli med macerovaný se směsí papriček Jalapeño, Habanero a Naga Bhut Jolokia. Med i chilli jsou navíc považovány za superpotravinu. Pikantně dobrá lahůdka, která nakopne vaši imunitu a dodá čaji i slaným a sladkým jídlům úplně nový rozměr. Více
Kód produktu: D516 Doprava a platba
Chilli Med Mild 200 g
Když se nejlepším přítelem poctivého českého medu stanou exotické chilli papričky, začnou se dít velké věci. A hlavně pekelně dobré. Náš ručně dělaný chilli med pochází z dílny Včelaříme!. Ti jej s láskou vyrábí přímo z medu od včelaře a nechávají macerovat spolu s papričkami Jalapeño, Habanero a Naga Bhut Jolokia. Je ideální na zimu, k přípravě sladkých i slaných jídel nebo jen tak na mlsání.
Med i chilli papričky jsou navíc považovány za superpotraviny. Takže pokud cítíte, že na vás něco leze, takový čaj se zázvorem a lžičkou chilli medu vás dokáže postavit na nohy raz dva. Chilli má také velmi vysoký obsah vitamínu C a spolu s medem dokáže povzbudit vaši imunitu i působit antibakteriálně. O pár důvodů víc, proč si tuhle lahůdku nenechat ujít.
Na závěr pro vás máme ještě jeden tip přímo od Včelaříme!: Med s chilli je výborný v kombinaci s hořkou čokoládovou zmrzlinou a pokud milujete grilované nebo marinované maso, žebra už nebudete nikdy chtít jinak než na chilli medu.

Pikantní rajčatový džem - Jednoduchý recept
Pikantní rajčatový džem je jedinečná kombinace sladké, pálivé a lehce kyselé chuti, která zaujme každého milovníka netradičních dochucovadel. Tento džem spojuje šťavnatost zralých rajčat s pikantností chilli papriček, jemnou sladkostí cukru a aromatickými tóny česneku a zázvoru.

Maďarská chilli pasta (Erős Pista) – Rychlý Recept
Maďarská chilli pasta, známá jako Erős Pista, je ikonou maďarské kuchyně a odráží dlouhou tradici lásky k pikantním chutím. Paprika, hlavní ingredience této pasty, se do Maďarska dostala v 16. století a rychle se stala základem místní gastronomie. Chilli pasta vznikla jako metoda konzervace papriky, která umožňovala její celoroční dostupnost a využití v tradičních pokrmech, jako jsou guláše, polévky a masová jídla.

Mexické Chilli con Carne s čokoládou - Jednoduchý recept
Chilli con Carne má kořeny v texasko-mexické kuchyni a jeho přesný původ je předmětem debat. První zmínky o chilli sahají do 17. století, kdy misionáři a španělští osadníci zaznamenali jídlo z masa, chilli papriček a dalších koření, které připravovali domorodci v oblasti Texasu a severního Mexika. Tento jednoduchý recept zvládne opravdu každý.

49 Nejpálivějších chilli papriček - Přehledná tabulka
Připravili jsme pro vás přehlednou tabulku nejpálivějších chilli papriček seřazenout podle SHU jednotek (vysvětlení naleznete pod tabulkou). Jen pro zajímavost - čistý Capsaicin má SHU 16M, pepřový sprej SHU 2,5M - 5M. Pálivost pokrmu s černým pepřem by se dala přirovnat papričce s 100 - 500 SHU (v tabulce kolem 47. místa).

Kuřecí Tikka Masala recept
Kuřecí Tikka Masala je jedním z nejoblíbenějších pokrmů indické kuchyně, který si získal srdce lidí po celém světě. Šťavnaté kousky kuřecího masa marinované v jogurtu a koření se podávají v krémové, kořeněné omáčce s rajčatovým základem. Toto jídlo je skvělým příkladem spojení tradičních indických chutí s vlivy britské kuchyně a je ideální volbou pro milovníky pikantních a aromatických pokrmů.

Pikantní kuřecí křídla recept
Pikantní kuřecí křídla jsou oblíbeným pokrmem na večírky, grilování nebo jen tak k televiznímu večeru. Tato křupavá křídla marinovaná v pálivé omáčce vás dostanou svou výraznou chutí a šťavnatostí. Recept je jednoduchý a zvládne ho každý – stačí jen pár základních ingrediencí a trouba. Podávejte s čerstvou zeleninou a dipem podle chuti!

Kuřecí fajitas recept
Fajitas jsou tradiční pokrm pocházející z tex-mex kuchyně (pomezí Texasu a Mexika), který vznikl na texaských rančích, kde kovbojové připravovali grilované maso se zeleninou. Původně se dělaly z hovězího masa, ale dnes jsou oblíbené i s kuřecím nebo krevetami. Tato lahodná směs masa a zeleniny se servíruje v teplých tortillách a dodává stolování zábavný interaktivní prvek, protože si každý může naplnit svou tortillu podle chuti.