Grilovací koření – Extrémně pálivé 70 g
Připravte si kapesníky, mléčné koktejly a chuťově buňky ze železa. Tahle grilovačka bude mít grády! Extrémně pálivá směs obsahuje sůl, sladkou papriku, kmín, černý pepř, rozmarýn, oregano a samozřejmě tři hlavní hvězdy: papričky Carolina Reaper, Trinidad Scorpion Moruga a Naga Bhut Jolokia. Aneb ty nejpálivější ze všech. Více
Kód produktu: D536 Doprava a platba
Grilovací koření – Extrémně pálivé 70 g
Pozvěte na grilování tři žhavé krásky! Carolina Reaper, Trinidad Scorpion Moruga a Naga Bhut Jolokia patří mezi nejpálivější papričky na světě. Ve spojení se solí, sladkou paprikou, kmínem, černým pepřem, rozmarýnem a oreganem dodají tyto rekordmanky vašemu jídlu tak dobrou (a samozřejmě spalující) chuť, že nad ní uroníte nejednu slzu. Není totiž opravdovější grilovačky, než když máte v puse stejnou výheň, jaká je pod roštem grilu.
Všem odvážlivcům doporučujeme vyzkoušet naše extrémně pálivé grilovací koření na nejrůznější druhy světlých i tmavých mas, do sekané a masových kuliček, na rozpékané či nakládané hermelíny a jiné sýry, pečenou zeleninu, i k ochucení minutek.
Pikantní rajčatový džem - Jednoduchý recept
Pikantní rajčatový džem je jedinečná kombinace sladké, pálivé a lehce kyselé chuti, která zaujme každého milovníka netradičních dochucovadel. Tento džem spojuje šťavnatost zralých rajčat s pikantností chilli papriček, jemnou sladkostí cukru a aromatickými tóny česneku a zázvoru.
Maďarská chilli pasta (Erős Pista) – Rychlý Recept
Maďarská chilli pasta, známá jako Erős Pista, je ikonou maďarské kuchyně a odráží dlouhou tradici lásky k pikantním chutím. Paprika, hlavní ingredience této pasty, se do Maďarska dostala v 16. století a rychle se stala základem místní gastronomie. Chilli pasta vznikla jako metoda konzervace papriky, která umožňovala její celoroční dostupnost a využití v tradičních pokrmech, jako jsou guláše, polévky a masová jídla.
Mexické Chilli con Carne s čokoládou - Jednoduchý recept
Chilli con Carne má kořeny v texasko-mexické kuchyni a jeho přesný původ je předmětem debat. První zmínky o chilli sahají do 17. století, kdy misionáři a španělští osadníci zaznamenali jídlo z masa, chilli papriček a dalších koření, které připravovali domorodci v oblasti Texasu a severního Mexika. Tento jednoduchý recept zvládne opravdu každý.
49 Nejpálivějších chilli papriček - Přehledná tabulka
Připravili jsme pro vás přehlednou tabulku nejpálivějších chilli papriček seřazenout podle SHU jednotek (vysvětlení naleznete pod tabulkou). Jen pro zajímavost - čistý Capsaicin má SHU 16M, pepřový sprej SHU 2,5M - 5M. Pálivost pokrmu s černým pepřem by se dala přirovnat papričce s 100 - 500 SHU (v tabulce kolem 47. místa).