Kashmiri chilli celé sušené 30 g
Celé sušené papričky Kashmiri si vás (i vaše jídlo) získají svou sytě rudou barvou, vůní s nádechem orientálního indického koření a hravou pikantností. Kashmiri jsou ve světě pro svou barvu a mírnou pálivost velice oblíbené a žádané. Mají navíc lehce ovocnou a sladkou chuť s kouřovými a zemitými podtóny. Více
Kód produktu: W210 Doprava a platba
Kashmiri chilli celé sušené 30 g
Populární rudá kráska
S touhle papričkou budete mít doslova rudo před očima. Nebude to sice kvůli její pálivosti, ale určitě vás dostane svou jasně plnou barvou červeného vína, pro kterou je vysoce žádaná.
Kashmiri odrůdy Capsicum annuum (papriky roční)pochází z Indie a se svou mírnější pálivostí okolo 5 000–10 000 SHU jsou v této vysoce pálivým chilli proslulé zemi spíše raritou. Mají tvar typické chilli papričky – protáhlé tenké tělo dlouhé asi 7–10 cm se špičatým koncem.
V jejich lehce ovocné a sladké chuti vynikají kouřové a zemité podtóny. Jsou pečlivě kultivovány a pěstovány tak, aby si zachovávaly svou jemnou pikantnost a rudou barvu. Pokud hledáte zlatou střední cestu mezi běžně dostupnými papričkami vhodnými na dochucení a obarvení jakéhokoliv jídla, rozhodně volte Kashmiri. Nejsou tak pálivé jako Cayenne a zároveň, na rozdíl od klasické mleté červené papriky, dodají jídlu hravou pikantnost.
Jemná pikantnost do kari i čokoládových sušenek
Kashmiri je vlastně taková velmi společenská paprička. Díky její mírné pálivosti se nemusíte bát, že by někoho z vašich hostů nebo rodiny nepříjemně překvapila, propůjčí jídlům nádherně červenou barvu a svou výraznou chutí přinese ke stolu atmosféru živé a kořením provoněné Indie.
Barvou a příjemně pikantní chutí oživí vaše kari, kuře tandoori a další tradiční indická jídla. Hodí se také do pečených fazolí, marinád, polévek, rajčatových omáček a zeleninových jídel. Zkrátka všude tam, kde byste normálně použili klasickou mletou červenou papriku nebo jiné mírně pálivé chilli.
Výborné jsou Kashmiri papričky v kombinaci se sýry a ovocem. Stačí malá špetka tohoto chilli, a i obyčejný ovocný salát bude exotickým kulinářským zážitkem. A pokud milujete kombinaci chilli a sladkého, Kashmiri paprička dodá skvělou chuť a barvu pečeným cookies sušenkám nebo ji můžete v mexickém stylu přidat do horké čokolády.
Pro zvýraznění aroma a chuti doporučujeme Kashmiri papričky nejprve krátce orestovat na pánvi po dobu asi 20 sekund. Pokud z nich před opečením odstraníte semínka, budou ještě o něco méně pálivé. Pro rehydrataci stačí odstranit stopku a namočit sušené papričky do horké vody asi na 30 minut.