Powered by Smartsupp

Krájené červené Jalapeño papričky v nálevu 3 kg - Indie

Nakládané červené Jalapeño papričky v nálevu 3 kg - Indie | The ChilliDoctor | Chilli papričky na PocitPohody.cz
Nakládané červené Jalapeño papričky v nálevu 3 kg - Indie | The ChilliDoctor | Chilli papričky na PocitPohody.cz
Původní cena 299 Kč. Ušetříte 17% (50 Kč) 249 Kč
Skladem
ks

Křupavá nakládaná kolečka červených Jalapeño papriček ve slaném nálevu s vinným octem se skvěle hodí do jakékoliv jídla – od burgerů a pizzy až po nakládané sýry či utopence.
Velké 3 kg gastro balení ocení všichni, pro které není této pikantní lahůdky nikdy dost. Díky mírnější pálivosti Jalapeño papriček si tuto lahůdku mohou bez obav vychutnávat i méně otrkaní chilli nadšenci. Více

Kód produktu: D526-1 Doprava a platba

Krájené červené Jalapeño papričky v nálevu 3 kg - Indie

Pro někoho jsou Jalapeña se svou mírnější průměrnou pálivostí kolem 8,000 až 10,000 SHU vrcholem ostrosti, pro jiné slabým odvarem. Jedno je ale jisté, v kuchyni patří k jednomu z nejoblíbenějších a nejpoužívanějších druhů chilli, které se zde rozhodně neztratí. A to platí i o křupavých nakládaných červených Jalapeño papričkách krájených na kolečka. 

Červená Jalapeña jsou dozrálou formou zelených. Mají plnější a o něco sladší chuť s nižší pálivostí. V kuchyni mají stejně široké a univerzální využití. Hodí se do jídel mexické kuchyně, na jakékoliv masové, zeleninové nebo luštěninové pokrmy, do různých omáček nebo sals. Výborná jsou na pizze, v burgerech, na jednohubkách nebo v kombinaci s vejci. A samozřejmě, skvělá jsou i jen tak na chroupání. 

Díky tomu, že jsou naše červená Jalapeña naložená ve slaném nálevu s vinným octem, budou také nepřekonatelnou ingrediencí každých utopenců nebo nakládaných sýrů.

 

Ochutnejte oblíbenou sušenou papričku aztéckých císařů

Jalapeño byly považovány za první a nejstarší kultivovanou plodinu na západní polokouli, a to ještě v době před aztéckou civilizací. Aztékové papričkám přikládali obrovský význam. Běžně chilli sušili na slunci, což ovšem u Jalapeño kvůli jejich tlusté dužnaté slupce nebylo možné. Začali je proto nejdříve udit, a až poté sušit. Díky tomu vznikly dnes známé Chipotle. Takto zpracované Jalapeño se staly v Aztécké říši vysoce ceněnou surovinou a byly využívány i na přípravu jídel pro císařské ceremoniály. Tradičně z nich byla pro císaře a jeho hosty připravována omáčka, která obsahovala také rajčata, ořechy, dýňová semínka, čokoládu a karamel. Většinou se podávala ke zvěřině, mořským plodům a drůbeži. 

S Jalapeño neuděláte chybu v žádném jídle, kterým se chystáte pohostit návštěvu, rodinu nebo úplné chilli začátečníky.

Složení Červené Jalapeño papričky, voda, sůl, kyselina octová, chlorid sodný, benzoan sodný (E211)
Pálivost Ostré probuzení 🔥
SHU jednotky 10 000
Země původu Indie
Hmotnost 3 kg